ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ÁTTEKINTÉS

A. Kik vagyunk:

Mi a [Discovery Communications Europe Limited] vagyunk. Mi kínáljuk az alábbi weboldalt ([ URL beillesztése]) (az „Weboldal”) ebben az országban: [ország beillesztése]. Működési helyünk: [ország beillesztése]. Vállalatunk adatai az alábbiKik vagyunk részben találhatók [hiperhivatkozás beillesztése]. Ha kérdése van vagy segítségre van szüksége jelen adatvédelmi szabályzattal kapcsolatban, kérjük, keresse az adatvédelmi tisztviselőt: [DPO@discovery.com].

B. Értékeink és jelen adatvédelmi szabályzat célja:

Tiszteletben tartjuk az adatvédelemhez fűződő jogait, és személyes adatainak gyűjtése és használata során elszámoltathatók és tisztességesek, valamint átláthatóak kívánunk maradni. Általános célunk biztosítani, hogy személyes adatainak gyűjtése és használata megfelel a Weboldal Önnek történő biztosításának, és összhangban áll az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályokkal. Szeretnénk azt is, ha megismerné az adataival kapcsolatos jogait, amelyeket itt, a Az Ön jogai fejezetben talál [hiperhivatkozás beillesztése]. Ezekkel az értékekkel összhangban jelen adatvédelmi szabályzat bemutatja, hogy mit várhat személyes adatainak gyűjtése és kezelése során. Megpróbáltuk Önnek megkönnyíteni a navigációt, hogy minél egyszerűbben megtalálja az Önt, illetve a velünk fennálló kapcsolatát leginkább érintő információt. Mindig arra törekszünk, hogy javítsuk az ügyfeleinknek és kapcsolatainknak adott tájékoztatást, így ha visszajelzése van jelen adatvédelmi szabályzattal kapcsolatban, kérjük, tudassa azt velünk a Panaszok, kérdések és javaslatok fejezetben található elérhetőségek használatával [hiperhivatkozás beillesztése].

C. Kire vonatkozik jelen adatvédelmi szabályzat:

Jelen adatvédelmi szabályzat Weboldalunk minden felhasználójára vonatkozik.

D. Mit tartalmaz jelen adatvédelmi szabályzat:

Jelen adatvédelmi szabályzat ismerteti az adataira vonatkozó alábbi fontos témaköröket (további információért kattintson a hivatkozásokra):

1. Kik vagyunk 1.1 Gyermekek; 1.2 Személyes adatok, amiket Önről gyűjtünk; 1.3 Hogyan tároljuk és használjuk személyes adatait; 1.4 Hogyan és kivel osztjuk meg személyes adatait; 1.5 Nemzetközi adattovábbítások; 1.6 Sütik; 1.7 Biztonság; 1.8 Adatmegőrzés; 1.9 Az Ön jogai; 1.10 Harmadik fél weboldalai; 1.11 Az Adatvédelmi szabályzat változásai; 1.12 Panaszok, kérdések és javaslatok;

E. Tiltakozáshoz való jogai:

A Az Ön jogai részben meghatározottak szerint [hiperhivatkozás beillesztése] Önt többféle jog is megilleti személyes adatainak használatával kapcsolatban. A két legfontosabb jog, ami alapján:

1. megkérhet minket, hogy a jövőben ne kezeljük személyes adatait direkt marketing célokból. Ha gyakorolja ezen jogát, a jövőben nem használjuk személyes adatait erre a célra; és

1.13 megkérhet minket, hogy fontolóra vegyünk minden, személyes adatainak használata elleni megalapozott tiltakozást, azokban az esetekben, amikor az adatokat saját vagy más személyek jogos érdekei miatt kezeljük.

F. Mit kell tennie és a felénk való megerősítés:

Kérjük, figyelmesen olvassa el jelen adatvédelmi szabályzatot, hogy megértse miként kezeljük személyes adatait. További részleteket a Az Ön jogai részben találhat [hiperhivatkozás beillesztése].

A RÉSZLETEK

1. Kik vagyunk

Mi a [Discovery Communications Europe Limited, Angliában 05039068 vállalati szám alatt nyilvántartott vállalat vagyunk, amelynek bejegyzett irodája a Chiswick Park Building 2, 566 Chiswick High Road, London, W4 5YB, United Kingdom cím alatt található]. („Discovery”) és mi vagyunk az Öntől gyűjtött személyes adatok adatkezelője. Jelen adatvédelmi szabályzattal kapcsolatos kérdések esetén, keresse adatvédelmi tisztviselőnket: [DPO@discovery.com].

1.14 Gyermekek

Nem gyűjtünk és tudatosan nem is fogjuk gyűjteni felügyelet nélküli, [13 év alatti] kiskorú gyermekek adatait. Ha te [13 év alatt] vagy, nem használhatod ezt a Weboldalt, hacsak szüleid vagy törvényes képviselőd nem járult hozzá ahhoz, hogy azt használhasd.

1.15 Személyes adatok, amiket Önről gyűjtünk

Online tranzakció során szerzett adatok Az alábbi adatokat gyűjtjük, amikor kapcsolatba lép a Weboldallal: miként érte el az oldalt, és milyen eszközt használt az oldal elérésére. Ebbe beletartozik az egyedi online azonosítók gyűjtése, mint például IP cím és bejelentkezési adatok, böngésző típusa és verziója, időzóna beállítás és helyszín, beépülő böngésző modulok és verziók, operációs rendszer és platform és egyéb technológia, amit a Weboldal elérésére használt[; és][.]

● Adatok, melyeket megoszt velünk

Amikor személyes adatait a Weboldal adatbeviteli mezőiben adja meg, az alábbiakat gyűjtjük: neve; email címe; email kommunikációk, beleértve csatolmányokat, melyeket nekünk küld[;][.] [amikor szolgáltatásokat vásárol tőlünk, fizetési adatai, beleértve számlázási címét; bankszámla és fizetőkártya adatai, a tranzakció részletei, mint például a megvásárolt termék vagy szolgáltatás;][ és] [profil adatok, beleértve [fiókregisztrációhoz használt felhasználónév és jelszó, [elvégzett vásárlások és megrendelések], érdeklődése és preferenciái][; és][.]

● Harmadik felek vagy nyilvánosan elérhető források

Személyes adatokat kaphatunk az alábbiakban jelzett különböző harmadik felektől [: technikai adatok a következő felektől: 1. analitikai szolgáltatók; 2. hirdetési hálózatok; és; 3. keresési adatok szolgáltatói. [harmadik felek, akik a szolgáltatáson belül további szolgáltatásokat nyújtanak, például kezelik az ügyfél visszajelzési nyomtatványokat, hírleveleket, előfizetéseket és versenyeket;] [technikai-, fizetési- és szállítási szolgáltatóktól kapott kapcsolattartási, pénzügyi és tranzakciós adatok;] adatbrókerektől vagy gyűjtőktől kapott azonosítási és kapcsolattartási adatok[; és] nyilvánosan elérhető forrásból kapott azonosítási és kapcsolattartási adatok[; és][.]

● 1.16 Hogyan tároljuk és használjuk az Ön adatait

A [illessze be az adat leírását] gyűjtésére, tárolására és használatára azért van szükség, hogy hozzáférést tudjunk Önnek biztosítani a Weboldalhoz a felhasználói feltételeink szerint [megjegyzés, illessze be a felhasználói feltételek hiperhivatkozást]. Személyes adatait, beleértve nevét, kapcsolattartási adatait és a hozzánk beküldött egyéb adatokat [felhasználónév], [jelszó] és a szolgáltatás felhasználási adatokat jogos érdekeink érvényesítése miatt is gyűjtjük, tároljuk és használjuk, hogy: elérhetővé tegyük Önnek a Weboldalt; biztosítsuk a kért szolgáltatásokat; elvégezzük a szolgáltatásokat; Ha a Weboldalon benevezett egy versenyre, kapcsolattartási adatait (például email címét vagy posta címét) használjuk arra, hogy értesítsük, ha díjat nyert; kezeljük kérdéseit és kérelmeit (például, ha segítséget kér ügyfélszolgálatunktól, ehhez személyes adatait kell kezelnünk); és az érdeklődésére esetlegesen számot tartó termékeket javasoljunk, és megértsük, mely termékeket találják vonzónak a fogyasztók. Nem hiszünk abban, hogy személyes adatainak az ilyen célokból történő tárolása és használata indokolatlanul sértené jogait és szabadságait. Néhány esetben személyes adatait jelen Weboldal és a szolgáltatások rendelkezéseinek kiegészítését szolgáló célokra is használhatjuk. Ezekben az esetekben úgy gondoljuk, hogy személyes adatainak kezeléséhez jogos érdekünk fűződik, és nem hisszük, hogy személyes adatainak az ilyen célokból történő tárolása és használata indokolatlanul sértené az Ön jogait és szabadságait. Releváns körülmény lehet: csalás felderítése és megelőzése; Weboldalunk, termékeink és IT rendszereink biztonságának megőrzése; saját folyamataink, eljárásaink és rendszereink lehető legnagyobb hatékonyságának a biztosítása; a gyűjtött adatok elemzése és bővítése; promóciós kampányaink és hirdetéseink hatásosságának felmérése; szolgáltatási és számla adminisztrációs követelmények, úgy mint amikor a szolgáltatással kapcsolatban kell megkeresnünk Önt (például amikor jelszó emlékeztetőt kell küldenünk Önnek, értesítenünk kell a felhasználási feltételek, a süti szabályzat vagy az adatvédelmi szabályzat frissítéseiről vagy kiegészítéseiről); [IP címek és eszközazonosítók használata a felhasználók elhelyezkedésének meghatározására és a jogosulatlan felhasználók blokkolására]; néhány erősen korlátozott esetben, személyes adatait olyan módon kell kezelnünk, ami megfelel a jogi követelményeknek; például ha szabályozó testületek vagy bűnüldözési hatóságok keresnek meg minket az adatok megosztása érdekében; amikor Ön hozzájárult ahhoz, hogy emailben tájékoztassuk az érdeklődésére esetlegesen számot tartó termékekről és szolgáltatásokról; és amikor kimarad marketing kommunikációnkból vagy tiltakozik az email küldés ellen, meg kell őriznünk preferenciáit, hogy biztosítsuk azt, hogy ne lépjünk kapcsolatba Önnel, ha Ön erre megkért minket.

Amikor jogszabályi előírások vagy egy Önnel létrejött szerződés rendelkezései miatt kell személyes adatait gyűjtenünk, és Ön elmulasztja a kért adatok megadását, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni vagy megkötni a szerződést (például nem tudunk Önnek árut vagy szolgáltatást biztosítani). Ebben az esetben előfordulhat, hogy törölnünk kell a termékünket vagy szolgáltatásunkat, de erről az adott időpontban értesíteni fogjuk Önt.

Névtelen adatok

Anonimizált adatokat gyűjtünk a weboldal látogatóiról összesített statisztikai és jelentéstételi céllal. Az ilyen céllal összegyűjtött anonimizált adatokból azonban a magánszemélyek nem azonosíthatók.

Marketing

Választási lehetőségeket szeretnénk adni Önnek személyes adatok bizonyos használatáról, különösen, ha marketingről és hirdetésekről van szó. [Létrehoztunk egy [adatvédelmi [[központ] [irányítópultot]], ahol megtekintheti személyes adatait és bizonyos döntéseket hozhat azok használatáról [ADATVÉDELMI [[KÖZPONT] [IRÁNYÍTÓPULT]] HIVATKOZÁS] VAGY az alábbi adatvédelmi ellenőrzési mechanizmusokról].

Promóciós ajánlatok

Használhatjuk nevét, kapcsolattartási adatait, technikai, felhasználási és profil adatait, hogy véleményt alkossunk arról, mire lehet szüksége vagy mi tarthat számot érdeklődésére. Ennek alapján döntjük el, melyik termék, szolgáltatás és ajánlat lehet fontos Önnek (ezt hívjuk marketingnek). Marketing értesítést abban az esetben kap tőlünk, ha tájékoztatást kért tőlünk vagy [árut vagy szolgáltatást] vásárolt, [illetve megadta számunkra adatait, amikor benevezett egy versenybe vagy regisztrált egy promócióra] és ezekben az esetekben nem jelezte, hogy szeretne kimaradni a marketing levelezésből.

Harmadik fél marketing

Mielőtt személyes adatait marketing céllal megosztanánk a csoportunkon kívüli vállalatokkal, ehhez kifejezett hozzájárulását kérjük.

Kimaradás

Bármikor megkérhet minket vagy a harmadik felet, hogy ne küldjünk Önnek marketing üzeneteket [lépjen be a weboldalra és jelölje meg a megfelelő jelölőnégyzetet marketing preferenciáinak beállításához, vagy kövesse az Önnek küldött marketing üzenetekben található kimaradás hivatkozást vagy] lépjen velünk kapcsolatba]. Amikor úgy dönt, hogy kimarad a marketing üzenetekből, ez nem vonatkozik a termék/szolgáltatás vásárlás, termék/szolgáltatás élmény vagy más tranzakciók során nekünk megadott személyes adatokra.]

1.17 Hogyan és kivel osztjuk meg személyes adatait

Adatokat az alábbi körülmények között osztunk meg:

Harmadik fél szolgáltatók: Amikor harmadik fél szolgáltatókkal osztunk meg információt, az a nevünkben történő bizonyos szolgáltatások elősegítése vagy elvégzése érdekében történik. Ide tartoznak:

4. például IT infrastruktúra vállalatok, melyek a Weboldalt és az Önnek nyújtott szolgáltatások biztosítását segítik; 5. IT támogatási szolgáltatók; és 6. egyéb harmadik fél szolgáltatók, akik követik, hogy ügyfeleink miként használják a weboldalt és a szolgáltatásokat.

Ezek a vállalatok kizárólag a nekünk nyújtott szolgáltatások érdekében jogosultak a személyes adatok használatára.

Vállalatcsoport tagjai:

Személyes adatait megadhatjuk társ- és leányvállalatainknak, akik a Weboldal és a szolgáltatások biztosítása érdekében a nevünkben végzik a személyes adatok kezelését. Ezektől a felektől elvárjuk, hogy az ilyen adatokat utasításaink alapján és jelen adatvédelmi szabályzattal összhangban kezeljék. Nincs önálló joguk ezen adatok megosztására.

A jogszabályoknak és jogi eljárásoknak való megfelelés:

Amikor bírósági végzésekre vagy jogi eljárásra válaszolunk, illetve jogaink előterjesztése vagy érvényesítése, illetve jogi igénnyel szembeni védekezés esetén. Amikor úgy hisszük, hogy saját belátásunk szerint szükség van az adatok megosztására illegális tevékenység, feltételezett csalás, egy személy fizikai biztonságát érintő fenyegetés, felhasználói feltételeink megsértésének kivizsgálása vagy megelőzése, vagy az ezekkel szembeni intézkedések érdekében, illetve ha ezt jogszabály írja elő.

Összeolvadás vagy felvásárlás:

Amikor az Ön adatait egy másik vállalat felvásárlása vagy az azzal történő összeolvadás miatt kell továbbítanunk. Amennyiben összeolvadásban, felvásárlásban, vagyonunk részének vagy egészének értékesítésében vagyunk érintettek, erről utólag emailben értesítjük és/vagy a Weboldalon jól láthatóan közzétesszük a tulajdonviszonyban vagy személyes adatainak használatában történt változásokat, valamint a személyes adataira vonatkozó esetleges választási lehetőségeit is.

1.18 Nemzetközi adattovábbítások

Amennyiben az EU területén tartózkodik, az Öntől vagy harmadik fél adatfeldolgozóktól gyűjtött személyes adatait továbbíthatjuk az Európai Gazdasági Térség („EGT”) területén kívüli országokba, (beleértve az Egyesült Államokat is), vagy a fenti célokkal kapcsolatban a vállalatcsoporton belüli más tagok számára. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az EGT területén kívüli országok az EGT-től eltérő szintű adatvédelemmel rendelkezhetnek, de ezekben az esetekben is személyes adatainak gyűjtését, tárolását és használatát továbbra is a jelen adatvédelmi szabályzat határozza meg.

Amikor az EGT területén kívülre továbbítjuk adatait:

a) a harmadik felekkel létrejött szerződésünk tartalmazza a személyes adatoknak az EGT-n kívüli továbbítására vonatkozó, az Európai Bizottság által elfogadott általános szerződési feltételeket (amelyek az általános adatvédelmi rendelet 46. cikk (2) bekezdésében jóváhagyott feltételek (General Data Protection Regulation „GDPR”); vagy b) biztosítjuk, hogy az országot, ahol személyes adatait kezelni fogják az Európai Bizottság „megfelelőnek” minősíti a GDPR 45. cikke szerint; vagy c) (ahol ez megfelelő, amikor személyes adatait az Egyesült Államokban található címzettnek továbbítjuk) biztosítjuk, hogy a címzett az Adatvédelmi Pajzs részese, amely az Európa és az Egyesült Államok között megosztott személyes adatok védelmére ugyanazokat az óvintézkedéseket írja elő.

Az EGT területén kívülre történő adattovábbítással kapcsolatban, beleértve az igénybe vett mechanizmusokat is, további információt talál az Európai Bizottság weboldalán itt.

1.19 Sütik és hasonló technológiák

Mi, partnereink, társvállalataink illetve az analitikusok és szolgáltatók olyan technológiákat használnak, mint például sütik, webjelzők, tag-ek és szkriptek. Ezeket a technológiákat a trendek elemzésére, a Weboldal adminisztrációjához, a felhasználók Weboldalon történő mozgásának a követéséhez, valamint felhasználói bázisunk egészének demográfiai adatainak az elemzésére használjuk. Ezektől a vállalatoktól az ilyen technológiák használatán alapuló jelentéseket kapunk, mind egyéni, mind pedig összesített alapon. Sütiket használunk például a felhasználói beállítások (pl. nyelvi preferenciák) megjegyzésére és a hitelesítéshez. A felhasználók az egyéni böngésző szintjén tudják kezelni a sütik használatát. Ha visszautasítja a sütiket, a továbbiakban is használhatja Weboldalunkat, de a Weboldal bizonyos területeinek vagy funkciójának elérése korlátozott lehet. Kérjük, olvassa el a süti szabályzatunkban, hogy miként használjuk a sütiket és milyen információkat gyűjtünk a sütik használatával, itt: [Megjegyzés: illessze be a különálló süti szabályzat hiperhivatkozását].

1.20 Biztonság

Bár megteszünk minden elvárható technikai és szervezési intézkedést az Ön által megadott személyes adatok megóvása érdekében, nem garantálható az interneten történő adattovábbítások biztonsága. Emiatt kérjük, hogy vegye figyelembe: nem garantálhatjuk az interneten hozzánk továbbított személyes adatok biztonságát. Elkötelezettek vagyunk személyes adatainak a megóvása mellett, ennek érdekében megfelelő technikai és működési intézkedéseket alkalmazunk, mint például olyan hozzáférés-ellenőrzést, ami korlátozza és kezeli a személyes adatok tárolásának és kezelésének módját.

1.21 Adatmegőrzés

Az adatokat, beleértve a személyes adatokat is, a jelen adatvédelmi szabályzatban előírt okokhoz szükséges ideig őrizzük meg, majd annak eltelte után töröljük azokat, kivéve, ha a személyes adatokat jogi kötelezettségeink, vitás kérdések megoldása vagy megállapodás betartatása miatt kell megtartanunk. Bizonyos esetekben személyes adatait anonimizálhatjuk (tehát a jövőben már nem lehet azokat Önhöz kapcsolni) kutatási vagy statisztikai célokból, amely esetekben az Ön további értesítése nélkül az adatokat korlátlan ideig használhatjuk.

1.22 Az Ön jogai

Személyes adataival kapcsolatban Önt többféle jog illeti meg. Az ezzel kapcsolatos további információért illetve jogainak gyakorlása érdekében kérjük, küldjön emailt az adatvédelmi tisztviselőnknek: [DPO@discovery.com]. Jogában áll tőlünk kérni, hogy:

hozzáférést kapjon az Önről tárolt személyes adatokhoz; frissítsük nem naprakész vagy hibás személyes adatait; töröljük bármely Önről tárolt személyes adatot; korlátozzuk személyes adatainak kezelését; ne kezeljük személyes adatait direkt marketing céljából; átadjuk személyes adatait harmadik fél szolgáltatónak; átadjuk Önnek az Önről tárolt személyes adatok másolatát; vagy figyelembe vegyünk bármely megalapozott tiltakozását a személyes adatainak használata ellen.

Minden ilyen kérelmet figyelembe veszünk és észszerű határidőn belül válaszolunk azokra (illetve bármely esetben a vonatkozó jogszabály által megkívánt határidőn belül). Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos körülmények között egyes személyes adatok kivételt képezhetnek az ilyen kérelmek alól.

Ha van ilyen kivétel, arról a kérelemre adott válaszban értesítjük. Megkérhetjük arra, mielőtt az ilyen kérelmekre válaszolunk, hogy személyazonosítás céljából bizonyos adatokat adjon meg számunkra.

1.23 Harmadik fél weboldalai

A Weboldalon harmadik felek által működtetett weboldalakra mutató hivatkozások találhatók. Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen adatvédelmi szabályzat kizárólag az ezen az oldalon gyűjtött személyes adatokra vonatkozik, és nem felelhetünk a harmadik felek által a saját weboldalukon gyűjtött, tárolt és használt személyes adatokért. Mindig figyelmesen olvassa el az ezekre a weboldalakra vonatkozó adatvédelmi szabályzatokat.

1.24 Az adatvédelmi szabályzat változásai

Jelen adatvédelmi szabályzat legutolsó frissítésének dátuma [utolsó frissítés dátumának beillesztése]. Kérjük, rendszeresen látogasson ide vissza, hogy tájékoztatást kapjon a jelen adatvédelmi szabályzat frissítéseiről. Amennyiben jelentős változtatásokat végzünk jelen adatvédelmi szabályzatban és rendelkezésünkre áll az Ön email címe, értesíteni fogjuk a változásokról.

1.25 Panaszok, kérdések és javaslatok

Adatvédelmi irodánk segít a személyes adatok kezelésével kapcsolatos minden kérdés megválaszolásában. Adatvédelmi irodánkat az adatvédelmi tisztviselőnknek küldött emailben érheti el: [DPO@discovery.com]. Ha a Weboldallal kapcsolatban van panasza, kérjük, keressen minket: [Illessze be a kapcsolattartási címet és email címet]

Az EGT-n belül adatvédelmi ügyekkel kapcsolatos panaszát a felügyeleti testületnek is beadhatja (Angliában az Adatvédelmi Biztos Hivatalának), vagy a helyi bíróságokhoz is fordulhat jogorvoslatért, ha úgy véli, hogy sérültek a jogai.

Ausztria

Österreichische Datenschutzbehörde Hohenstaufengasse 3; 1010 Wien; Tel. +43 1 531 15 202525; Fax +43 1 531 15 202690; email: dsb@dsb.gv.at Weboldal: http://www.dsb.gv.at/

Belgium

Commission de la protection de la vie privée Rue de la Presse 35; 1000 Bruxelles; Tel. +32 2 274 48 00; Fax +32 2 274 48 10; email: commission@privacycommission.be Weboldal: http://www.privacycommission.be/

Bulgária

Commission for Personal Data Protection 2, Prof. Tsvetan Lazarov blvd. Sofia 1592; Tel. +359 2 915 3523; Fax +359 2 915 3525; email: kzld@cpdp.bg Weboldal: http://www.cpdp.bg/

Horvátország

Croatian Personal Data Protection Agency Martićeva 14; 10000 Zagreb; Tel. +385 1 4609 000; Fax +385 1 4609 099; email: azop@azop.hr or info@azop.hr Weboldal: http://www.azop.hr/

Ciprus

Commissioner for Personal Data Protection 1 Iasonos Street, 1082 Nicosia; P.O. Box 23378, CY-1682 Nicosia; Tel. +357 22 818 456; Fax +357 22 304 565; email: commissioner@dataprotection.gov.cy Weboldal: http://www.dataprotection.gov.cy/

Cseh Köztársaság

The Office for Personal Data Protection Urad pro ochranu osobnich udaju Pplk. Sochora 27; 170 00 Prague 7; Tel. +420 234 665 111; Fax +420 234 665 444; email: posta@uoou.cz Weboldal: http://www.uoou.cz/

Dánia

Datatilsynet; Borgergade 28, 5; 1300 Copenhagen K; Tel. +45 33 1932 00; Fax +45 33 19 32 18; email: dt@datatilsynet.dk Weboldal: http://www.datatilsynet.dk/

Észtország

Estonian Data Protection Inspectorate (Andmekaitse Inspektsioon) Väike-Ameerika 19; 10129 Tallinn; Tel. +372 6274 135; Fax +372 6274 137; email: info@aki.ee Weboldal: http://www.aki.ee/en

Finnország

Office of the Data Protection Ombudsman P.O. Box 315; FIN-00181 Helsinki; Tel. +358 10 3666 700; Fax +358 10 3666 735; email: tietosuoja@om.fi Weboldal: http://www.tietosuoja.fi/en/

Franciaország

Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés - CNIL 3 Place de Fontenoy - TSA 80715; 75334 PARIS CEDEX 07; Tel. +33 1 53 73 22 22; Fax +33 1 53 73 22 00; Weboldal: http://www.cnil.fr/

Németország

Die Bundesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Husarenstraße 30; 53117 Bonn; Tel. +49 228 997799 0; +49 228 81995 0; Fax +49 228 997799 550; +49 228 81995 550; email: poststelle@bfdi.bund.de Weboldal: http://www.bfdi.bund.de/

A panaszok elbírálásának illetékessége Németországban különböző adatvédelmi felügyeleti hatóságok között oszlik meg.

Az illetékes hatóságokat az alábbi lista alapján lehet azonosítani: https://www.bfdi.bund.de/bfdi_wiki/index.php/Aufsichtsbeh%C3%B6rden_und_Landesdatenschutzbeauftragte

Görögország

Hellenic Data Protection Authority Kifisias Av. 1-3, PC 11523 Ampelokipi Athens; Tel. +30 210 6475 600; Fax +30 210 6475 628; email: contact@dpa.gr Weboldal: http://www.dpa.gr/

Magyarország

Data Protection Commissioner of Hungary Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; H-1125 Budapest; Tel. +36 1 3911 400; email: peterfalvi.attila@naih.hu Weboldal: http://www.naih.hu/

Izland

The Icelandic Data Protection Authority; Rauðarárstígur 10, 105 Reykjavík, Iceland; Tel. +354-510-9600; email: postur@personuvernd.is Weboldal: https://www.personuvernd.is/

Írország

Data Protection Commissioner Canal House; Station Road; Portarlington Co. Laois; Lo-Call: 1890 25 22 31; Tel. +353 57 868 4800; Fax +353 57 868 4757; email: info@dataprotection.ie Weboldal: http://www.dataprotection.ie/

Olaszország

Garante per la protezione dei dati personali Piazza di Monte Citorio, 121; 00186 Roma; Tel. +39 06 69677 1; Fax +39 06 69677 785; email: garante@garanteprivacy.it Weboldal: http://www.garanteprivacy.it/

Lettország

Data State Inspectorate Igazgató: Ms Signe Plumina; Blaumana str. 11/13-15; 1011 Riga; Tel. +371 6722 3131; Fax +371 6722 3556; email: info@dvi.gov.lv Weboldal: http://www.dvi.gov.lv/

Liechtenstein

Datenschutzstelle; Kirchstrasse 8; Postfach 684; 9490 Vaduz; Tel: +423 236 60 90; email: info.dss@llv.li Weboldal: http://www.llv.li/#/1758/datenschutzstelle

Litvánia

Žygimantų str. 11-6a; 011042 Vilnius; Tel. + 370 5 279 14 45; Fax +370 5 261 94 94; email: ada@ada.lt Weboldal: http://www.ada.lt/

Luxembourg

Commission Nationale pour la Protection des Données; 1, avenue du Rock’n’Roll; L-4361 Esch-sur-Alzette; Tel. +352 2610 60 1; Fax +352 2610 60 29; email: info@cnpd.lu Weboldal: http://www.cnpd.lu/

Málta

Office of the Data Protection Commissioner; Data Protection Commissioner: Mr Joseph Ebejer; 2, Airways House; High Street, Sliema SLM 1549; Tel. +356 2328 7100; Fax +356 2328 7198; email: commissioner.dataprotection@gov.mt Weboldal: http://www.dataprotection.gov.mt/

Hollandia

Autoriteit Persoonsgegevens; Prins Clauslaan 60; P.O. Box 93374; 2509 AJ Den Haag/The Hague; Tel. +31 70 888 8500; Fax +31 70 888 8501; email: info@autoriteitpersoonsgegevens.nl Weboldal: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Norvégia

Datatilsynet; Postboks 8177 Dep. 0034 Oslo; Tel: +47 22 39 69 00; email: postkasse@datatilsynet.no Weboldal: https://www.datatilsynet.no/English/

Lengyelország

The Bureau of the Inspector General for the Protection of Personal Data - GIODO; ul. Stawki 2; 00-193 Warsaw; Tel. +48 22 53 10 440; Fax +48 22 53 10 441; email: kancelaria@giodo.gov.pl; desiwm@giodo.gov.pl WWeboldalebsite: http://www.giodo.gov.pl/

Portugália

Comissão Nacional de Protecção de Dados - CNPD; R. de São. Bento, 148-3° 1200-821 Lisboa; Tel. +351 21 392 84 00; Fax +351 21 397 68 32; email: geral@cnpd.pt Weboldal: http://www.cnpd.pt/

Románia

The National Supervisory Authority for Personal Data Processing; President: Mrs Ancuţa Gianina Opre; B-dul Magheru 28-30; Sector 1, BUCUREŞTI; Tel. +40 21 252 5599; Fax +40 21 252 5757; email: anspdcp@dataprotection.ro Weboldal: http://www.dataprotection.ro/

Szlovákia

Office for Personal Data Protection of the Slovak Republic; Hraničná 12; 820 07 Bratislava 27; Tel.: + 421 2 32 31 32 14; Fax: + 421 2 32 31 32 34; email: statny.dozor@pdp.gov.sk Weboldal: http://www.dataprotection.gov.sk/

Szlovénia

Information Commissioner Ms Mojca Prelesnik; Zaloška 59; 1000 Ljubljana; Tel. +386 1 230 9730; Fax +386 1 230 9778; email: gp.ip@ip-rs.si Weboldal: https://www.ip-rs.si/

Spanyolország

Agencia de Protección de Datos; C/Jorge Juan, 6; 28001 Madrid; Tel. +34 91399 6200; Fax +34 91455 5699; email: internacional@agpd.es Weboldal: https://www.agpd.es/

Svédország

Datainspektionen; Drottninggatan 29; 5th Floor; Box 8114; 104 20 Stockholm; Tel. +46 8 657 6100; Fax +46 8 652 8652; email: datainspektionen@datainspektionen.se Weboldal: http://www.datainspektionen.se/

Egyesült Királyság

The Information Commissioner’s Office Water Lane, Wycliffe House; Wilmslow - Cheshire SK9 5AF; Tel. +44 1625 545 745 ; email: international.team@ico.org.uk Weboldal: https://ico.org.uk